Kommunikation är A och O i vårt samhälle

Avancerad utrustning måste skyddas mot väder och vind, vandalisering och olyckor. Våra lösningar bidrar till hög driftsäkerhet.

Harju Elekter bidrar till 5G- och fiberutbyggnaden i Sverige

Harju Elekter har ett anpassat utbud av fiberbodar, kapslingar och rack för 5G-nät och fibernät. Vår insikt i telekom, dvs överföring av information över avstånd via telefoni och fiber, är tillräckligt djup för att vi ska kunna anpassa våra produkter till de krav som ställs av teleoperatörer, stadsnätsägare, m fl.

Det sker enormt mycket inom kommunikations-teknik och den nya 5G-tekniken ger oss nya möjligheter med snabbare datahastighet, fler uppkopplade enheter, snabbare svarstider och mindre fördröjning som några av de största fördelarna.

Framtidens behov av 5G teknik ger också möjligheten med självkörande bilar, maskin-till-maskin-kommunikation, sakernas internet och även högre automations-möjlighet inom industriell produktion, uppkopplad logistik, smarta fabriker med mera.

Vi har samlat våra erbjudanden under Kommunikation i två områden:

Telecom Mobile – 5G

Teleoperatörerna planerar nu för fullt för 5G utbyggnaden efter tilldelningen av de nya mobilfrekvenserna. Detta medför att tusentals mobilsajter ska uppgraderas med ny teknik, vilket kräver nya mobilsiter för optimal mobiltäckning i Sverige. Läs mer >

Telecom Mobile 5G

Telecom Fiber

5G, IoT och smarta fabriker är beroende av kraftfulla fasta fibernät för att uppnå full kapacitet. Harju Elekter tillverkar fiberbodar, 19” stativ och även andra passiva produkter för fiberutbyggnad som möter marknadens krav. Läs mer >

Telecom Fiber