Harju Elekter har tecknat avtal med datacenteroperatören atNorth

Den 30 januari 2023 tecknade Harju Elekter AB ett avtal med en av Sveriges ledande datacenteroperatörer, atNorth, som erbjuder hållbar och skalbar co-location och högkapacitetstjänster på Island, i Sverige och i Finland.

atNorth kommer att utöka sitt datacenter i Sverige med flera nya serverhallar. Avtalet med Harju Elekter omfattar leverans och installation av transformatorer och ställverk för elkraftdistribution till dessa nya serverhallar.

Om atNorth

atNorth är ett ledande pannordiskt datacenterföretag som erbjuder hållbara, kostnadseffektiva och skalbara co-location- och högkapacitetstjänster på Island, i Sverige och i Finland. Företaget driver fem datacenter på strategiska platser över hela Norden, och förbereder nu ett sjätte datacenter i Akureyri på Island under andra kvartalet 2023.

Med hållbarhet i centrum kör atNorths datacenter på 100% förnybara energiresurser och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Alla atNorth-anläggningar utnyttjar innovativ design, energieffektivitet och intelligent drift för att tillhandahålla långsiktig infrastruktur och flexibel samlokalisering. De skräddarsydda lösningarna gör det möjligt för företag att beräkna, simulera, träna och visualisera dataarbetsbelastningar på ett effektivt och kostnadsoptimerat sätt.

atNorth har sitt huvudkontor i Reykjavik, Island, och har branschledande organisationer förtroende för att hantera sina mest kritiska arbetsbelastningar. Verksamheten grundades 2009 och förvärvades av Partners Group 2022.

Published:
2023-02-06