Projektnytt i augusti

Det rör sig nu också på projektfronten

Harju Elekter i Sverige har vuxit rejält med flera nya medarbetare under våren och sommaren. Det gör att kapaciteten att ta hand om nya projekt är god vilket också avspeglar sig i orderingången.

Teknikhus och ställverk till DSV logistikcenter i Stockholm

I samarbete med JN Kraft i Södertälje levererar Harju Elekter elförsörjning till DSV’s nya logistikcenter i Rosersberg norr om Stockholm. Anläggningen står klar i slutat av året och med detta kommer DSV att kunna erbjuda ett komplett utbud av transport- och logistiktjänster som komplement till anläggningen söder om Stockholm i Skogås.

Beställningen omfattar bland annat teknikhus, ställverk, 24 kV, 630 A, 20 kA med ventilator, Epoxi-transformatorer 1 600 kVA, skenstråk 2 500 A med flexibler, lågspänningsställverk, samt LS DC-system. Som i de flesta av Harju Elekters projekt ingår projektledning, konstruktion, FAT, reläprovning och installationssupport.

Elförsörjning till datacenter till Stockholm Exergi

APQ El AB är av Harju Elekters samarbetspartners som nu har landat ett projekt för leverans till Stockholm Exergi och deras nya datacenter.

Harju Elekter levererar DQG mellanspänningsställverk, SIS 12 kV, 630 A, 25 kA. 1-poligt isolerat enligt IBH14. Detta ställverk är med andra ord utan gasisolering. Dessutom ingår Epoxi-transformatorer 1 600 kVA, skenstråk 2 500 A med flexibler, lågspänningsställverk och LS DC-system, samt systemet SEBvision för övervakning och mätning. Även här full support med projektledning, tester och installation.

Kraft till glutenproduktion hos Lantmännen Agroetanol i Norrköping

Agroetanol som ingår i Lantmännen raffinerar främst spannmål och restprodukter från livsmedelsindustrin. Spannmål tas emot varje veckodag, året runt, som förädlas bland annat till livsmedel. Nu byggs produktionen av gluten ut i Norrköping.

Här levererar Harju Elekter full support, teknikhus i två plan, Epoxi-transformatorer 2 000 kVA, olika skenstråk med flexibler, kassettställverk med motorgrupper för mätning, Sasil listställverk med borttagbara distributionsgrupper, lågspänningsställverk 690 V, 2 000 A med inbyggda frekvensomriktare, apparatskåp med utanpåliggande frekvensomriktare, samt UPS-system 20 kVA, 3-fas med by-pass centraler.

”Detta är ett spännande industriprojekt. Uppstartsmötet med kund var mycket konstruktivt genom att vi jobbar fram en fungerande och bra lösning tillsammans”, säger Mika Pohjonen, projektledare hos Harju Elekter.

Publicerad:
2021-08-17