Harju Elekter får fortsatt förtroende av Region Stockholm

Harju Elekter fick i höstas uppdraget att uppgradera fördelningsstationen vid Slussens tunnelbanestation av Region Stockholm. Nu har Harju Elekter erhållit ytterligare två kontrakt för utbyte av likriktarstationer i tunnelbanan vid Albano och Rådhuset.

Projekten omfattar nya 33 kV ställverk, transformatorer, lågspänningssystem 750 V, VS system 0,4 kV, batteri, styr- och övervakningssystem. Dessutom ingår konstruktionsarbete, egenkontroll, tester, mark och kabelarbeten.

Roland Andersson, affärsområdeschef för infrastrukturprojekt på Harju Elekter säger: ”Vi är oerhört stolta att kunna fortsätta vårt goda samarbete med SL. Vi är också glada att Harju Elekter kan bidra till att kollektivtrafiken i Stockholmsområdet fortsätter att utvecklas.”

Projektering påbörjas nu av Harju Elekter för att säkerställa att stationen vid Albano står klar i april 2022, och den vid Rådhuset i september 2022.

Publicerad:
2021-03-17